Навіщо це потрібно?

Перед початком заморозків необхідно законсервувати басейн – провести ряд дій для захисту вашого басейну. Виходячи з багаторічного досвіду установок басейнів, підкреслюємо, що його не можна залишати на зиму порожнім. Оскільки вода при замерзанні збільшується на кілька раз в своєму обсязі, і виникає небезпека істотного тиску льоду на стінки басейну. Не можна також забувати про проблему зміни обсягу ґрунтів, що оточують басейн, при замерзанні.

Промерзає і відтаює ґрунт в безпосередній близькості від басейну різко збільшує навантаження на стінки, що може призвести до часткового пошкодження чаші басейну. Щоб усунути цю проблему і надійно законсервувати басейн, встановлюються компенсатори (захисні подушки) об’ємного розширення замерзлої води. Отже, щоб підготувати басейн до зими необхідно спустити воду нижче верхніх форсунок (орієнтовно на 20 см нижче скімера) і злити воду з трубопроводу. Потім заглушити верхні форсунки і скіммер(а). З скиммера(ів) зняти сіточку і відкласти в сухе приміщення. Лампи витягнути з корпусів і опустити на дно використовуючи гирьки. Якщо вмонтована протитечія, закладну знімають і відкладають в сухе приміщення до початку сезону. У скіммер(и), закладні для ламп і протитечії ставлять спеціально підготовлений пінопласт.

Потім встановлюють компенсатори наступним чином:

1. По діагоналі з кожного кута басейну.

2. У вигляді літери «У».

У технічному приміщення необхідно повністю злити воду з усього обладнання. У разі якщо воно без гідроізоляції та підігріву, тоді знімаються всі насоси і переносяться в сухе, тепле приміщення до початку сезону.

Підсумуємо, для зимової консервації необхідно:

  • залишити воду в басейні;
  • заглушити форсунки і скіммер(а);
  • лампи опустити на дно;
  • в скіммер(и), закладні для ламп та протитечії встановити пінопласт;
  • встановити компенсатори;
  • максимально спустити воду з обладнання в технічному приміщенні;
  • якщо є необхідність, зняти і перемістити всі насоси в тепле, сухе приміщення.

Потрібна консультація професіонфлів? – Звертайтеся!